Properes xerrades:


Contes publicats

Contes publicats

dimarts, 3 de març de 2015

EDUCACIÓ EMOCIONAL"ESTEM EDUCANT EMOCIONALMENT ALS NOSTRES FILLS?"
QUÈ ENS APORTA UNA BONA EDUCACIÓ EMOCIONAL?" Educació Emocional, una filosofia de la vida. Emocionem-nos plegats!"

La majoria de les preocupacions que tenim els pares són deguts als hàbits i les conductes dels nostres fills, ja que encara tenim al cap, fer judicis, avaluar, etc., l'educació "clàssica". Considerem que un nen està " ben educat" si compleix les normes establertes a casa i a l'escola; "si es porta bé", " si demana les coses bé"; etc. Sense tenir present una part fonamental per formar persones íntegres, l'educació dels seus sentiments i les seves emocions.

Diversos estudis i experts ens asseguren que el 77% de l'èxit a la vida, depèn de l'habilitat per percebre, comprendre, gestionar i regular les emocions pròpies i la dels altres. Un tant per cent molt elevat per no tenir-ho en compte.


Segons Bisquerra (2010) defineix l'Educació Emocional com un procés educatiu, continu i permanent que pretén potenciar el desenvolupament de les competències emocionals com un element essencial. Entenent com a Competència Emocional," el conjunt de capacitats, habilitats i actituds necessàries per prendre consciència, comprendre, expressar i regular de la forma més adequada les emocions."

Per tant, l'objectiu fonamental de l'Educació Emocional és prevenir , que no vol dir tapar o evitar, els efectes negatius de les emocions i desenvolupar les emocions positives.

Cal doncs, des de nadons, educar als nostres fills emocionalment, ja que estem invertint pel seu futur, per tal que siguin persones més íntegres, que gaudeixin d'un millor benestar i , sobretot, que siguin feliços.

Què suposa educar-los amb una bona base emocional?  • Reconèixer les pròpies emocions i sentiments i saber-los expressar.
  • Saber controlar les pròpies emocions i sentiments.
  • Reconèixer les emocions dels altres i posar-se en la pells dels altres: Empatia.
  • Saber regular les emocions pròpies i dels altres.
Us animo a educar emocionalment als vostres fills, ja que un nen amb una bona base emocional , resoldrà molt millor les diferents situacions i dificultats de la vida, es relacionarà millor amb els altres, disminuirà el llindar de l'estrès, tolerarà millor la fustració, gaudirà més i, en definitiva, serà més feliç!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada